Kød fra egne dyr

KØD FRA EGNE DYR

"Smagfuldt kød med etik – naturligvis – ren logik"


I Refshøjgaard Landbutik har vi et bredt udvalg af kød og pålæg fra vore egne dyr i frossen tilstand.


Kødet er pakket i passende portioner, let at bringe hjem i fryseren og let at tø, når det skal bruges. Er man mere til lidt større portioner af fersk kød, som man selv pakker, er der i perioder også mulighed for køb af disse.



OKSEKØD


Dyrevelfærd fra fødsel til slagtning. Vores kalve fødes fra det tidlige forår og til lidt hen på sommeren. De går hos deres mor til de er ca. et år gammel, altså frem til næste sæson. De kalve, som vi ikke sælger til levebrug hos andre mindre landbrug, bliver herefter fravænnet og går så sommeren over, til de slagtes hen i efteråret.


Okserne parteres efter slagterens standardpartering, i nogle tilfælde kan man aftale individuelt, hvorledes man ønsker kødet udskåret.


INGEN KALVE- ELLER OKSEKØD PT!

Priser af "vægten på krogen" på oksekød af racen Hereford, finparteret:


1/1 kr. 79,00  pr. kg.

1/2 kr. 81,00   pr. kg.

1/4 kr. 83,00   pr. kg.

1/8 kr. 85,00   pr. kg.


1/4 kalv 85 kr. pr. kg. af "vægten på krogen" 


Hakket oksekød i 5 kg.'s poser. Ved:


5 kg. er prisen pr. kg.    91,00 kr.

10 kg. er prisen pr. kg. 89,00  kr.

20 kg. er prisen pr. kg. 85,00  kr.

DELIKATESSEKØD FRA SMÅ SORTBROGEDE GRISE

VI HAR PT IKKE GRISE PÅ GÅRDEN.

… er sæsonproduktion. Dyrene går på marken hos deres familie fra fødsel til slagtning. Somor bestemmer selv, hvor længe de små skal have mælk, og hun lærer dem at spise både kornfoder og grøntfoder. Soen får, som i naturen, udelukkende et kuld smågrise i det tidlige forår, og hygger sig vinteren over med at sætte huld og forberede næste års afkom, efter at de grise, som hun har opfostret, er sendt til slagtning eller udtaget for kommende avl.


Grisene sælger vi hele med en slagtevægt på max. 50 kg. (til sammenligning vejer 1/2 gris i normal størrelse 40 – 45 kg.).

1 økologisk gourmetgris af racen Sortbroget Dansk Landsvin:

intIngen til salg pt.

OM VORES KØD I ØVRIGT


Alle vores dyr transporteres kun kortvarigt, når de skal til slagtning, idet vi benytter os af et lokalt slagtehus, som er godkendt til økologisk slagtning. Dyrene udsættes derfor for mindst mulig stress. Godt for dyrene og godt for kvaliteten af kødet.


Der er forskellige måder, at beregne kilopriser på. Vi bruger den “gamle form.” både ved grise og okser.


Dvs., at det man betaler for som kunde ved okserne, er den slagtevægt, som dyret har umiddelbart efter slagtning. uden indvolde, skind og hoved men med alle knogler. Vægten vil derfor også være 20 – 25 % mindre, alt efter hvor mange suppeben man tager med hjem, på det endeligt leverede.


Ved grisene betaler man for den slagtevægt, som dyret har umiddelbart efter slagtning, uden indvolde men med alle knogler og hoved. Det betyder, at det man som kunde får med hjem vejer 15 – 20 % mindre end den kg. -pris, som man betaler.

Vi har forsøgt os med flere metoder, men denne er den mest gængse ved køb af dyr fra bonde til kunde. Derfor har vi lagt os fast på den som værende “måden.”


Normalt vil kødet være til afhentning fredag, efter nærmere aftale om klokkeslæt.


Har du ikke prøvet at købe kød i større portioner før, kan vi give det fingerpeg, at ca. 30 kg. parteret okse vil optage max. 50 liter af din frysekapacitet.


Hakket oksekød og svinekød er med under 10 % fedt, mørkt og smagfuldt. 🙂